Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız info@ekincelik.com adresine yazarak bize ulaşın.
Hafif Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların aksine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır. Tıpkı kış şartlarında kat kat giyinildiğinde üşümemizin önüne geçebildiğimiz gibi kat kat izole edilen bir yapıda da ısı kaybının önüne geçilebilmektedir. Çelik evlerin duvar panelleri birkaç farklı kattan oluşur. Çoğu çelik yapıda standart olan bu katmanlar için en önemli husus kaliteleridir. Vadi Villa çelik evinizin tüm noktalarında olduğu gibi duvar panellerinde de en kaliteli yapı malzemelerini tercih eder. Duvar paneli, alçıpan levha, taş yünü, OSB levha, dış profil ve dış cephe kaplamasından oluşur. Oldukça kalın olan bu katlı yapı sayesinde soğuk ve sıcak mevsim şartlarına karşı yeterli önlem alınmış olur. Çelik ev için yalıtım sadece duvar panelleri ile sağlanmaz. Yalıtımda önemi tartışılmayacak diğer kısım ise çatıdır. Çatının izolasyonu en az duvarın izolasyonu kadar önemlidir. Tavan yalıtımı yapıldıktan sonra çatı sisteminin de yalıtımı yapılmalıdır. Cam yünü ve benzeri izolasyon malzemeleri ile tavan yalıtılır. Galvanizli çelik iskelet sistemi ile kurulan çatının üzerine OSB levha, mebran ve shingle ile izolasyon yapılır. Bu sayede çelik evin üst kısımdan da ısı kaybetmesinin önüne geçilmiş olur. İzolasyonun tamamlanabilmesi için kapı ve pencere yalıtımına da dikkat edilmelidir. Pencere ve kapıların imal edildiği malzemenin cinsi ve de kalitesi, ısınma ve serinlemede ne kadar tasarruf edeceğinizin belirlenmesine katkı sağlar. Tamamıyla Vadi Villa kalitesi ile tasarlanmış ve inşa edilmiş bir çelik ev için “soğuk olur mu?” diye düşünmenize hiç gerek yok. Uzun ömürlü, sıcacık, sağlam ve konforlu bir yuvaya dilediğiniz an sahip olabilirsiniz.
Yapıların tasarımlarında ve pratiklik açısından kullanımlarında en yeni ve kaliteli yapı malzemelerinin kullanılması ve bunların en kısa sürede en iyi şekilde teslim edilmesi istenmektedir.
Bu anlamda, binanın kaba inşaatı yani betonarme ve çelik yapı işleri tamamlandıktan sonra, kaba inşaatı kadar da önemli olan ve iç mekan duvarlar ve dış cephe duvarlarında daha pratik çözümler sunan ve zaman açısından kazanç sağlayan içeriğinde çoğunluklu olarak alçı ve çimento olan, spesifik boyutlarda ve özelliklerde daha önceden imal edilen levhalar kullanılmaktadır. Böylelikle inşa sırasında iç ve dış duvarlarda harç kullanımı olmadan daha hızlı bir şekilde hem estetik açıdan şık duran hem de ısı ve ses izolasyonu manasında büyük avantajları bulunan aynı zamanda yangın karşıtı olan kuru duvar imalatları, bu alanlarda daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Kuru duvar sistemleri imalatı sırasında hiçbir şekilde harç kullanarak yapılan imalat ya da ıslak imalat gereği duymadan tamamlanan sistemlerdir. Kuru duvar sistemleri ile üretilen duvarlar yük taşımamaktadır.
Özellikle yaşama alanlarında ve çalışma ofislerinde son zamanlarda tasarımcılar yapılarda boyutları kalın olan ve yapısı ağır malzemelerden oluşan malzemeleri tercih etmemektedirler. Bunun yerine boyutları ince olan ve yapısı hafif malzemelerden oluşan malzemeler tercih ederek çözüm arayışına girmişlerdir. Bu probleme çözüm arayışında Kuru Duvar Sistemleri çare olmuştur.
Kuru Duvar Sistemleri çoğunlukta inşa işlerinde ara bölme duvarları yapımında kullanılmaktadır. Alçı levhalar ya da alçıpanlar, kuru duvar denince ilk akla gelecek malzemelerdir.
Kuru duvar sistemleri, genellikle yapılarda ara bölme duvarların yapımında kullanılır. Günümüzde kuru duvar deyince ilk akla gelen alçı levhalardır. Duvarlardan beklenen performansa göre farklı tiplerde malzemeler kullanılabilir. Yangına karşı dayanım ve ses yalıtımı açısından yüksek performans elde edilmesi alçı levha kullanılarak elde edinilebilinir. Uygulanması kolay olduğundan bu sistemler tasarımlarda esneklik sağlayarak mimari açıdan bir çok çözüm sunar. Alçı levhaların yanı sıra, çimento levhalar ya da betopalar da Kuru Duvar Sistemlerinde kullanılmaktadırlar. Alçı levhaların aksine, bu levhalar hem iç hem de dış cephe kuru duvar sistemlerinde kullanılabilirler.
Dış cephe kuru duvar sistemlerinde her iki yüzü elyaf şilte kaplı alçı kullanılarak imal edilen levhalar da kullanılmaktadır. Bu tip levhalar kullanılarak dış cephede çok yüksek performans elde edilmektedir. Cam elyaf şilte kaplı levhalar kolay işlenilmesinin yanı sıra aynı zamanda yapısal olarak hafif malzemeden oluşan yapılardır. Buna ek olarak uygulama açısından maket bıçağı ile rahatlıkla kesilme özelliği ile işlerin ekstra bir malzeme gerektirmeden kısa sürede bitmesine olanak sağlarlar. Bu malzemeler A1 sınıfı yanmaz yapı malzemeleridirler. A1 sınıfı yanmaz yapı malzemeleri bünyesinde tuttuğu kısa sürede ortama verdiğinden bu malzemeler pasif yangın söndürücü rolünü de üstlenmektedirler. Bu levhalar nem varlığında küf gelişimi için hiçbir besin kaynağı barındırmadığından küf oluşturmayarak sağlıklı bir yaşam alanı sunarlar.
Kuru duvar malzemeleri ile oluşturulan duvarlar geleneksel sistemler ile yapılan duvarlara göre daha hafif olduğundan, inşaatta kullanılacak malzeme miktarı azalır. Yapı malzemesi miktarının azalması, nakliyeleri ekonomik hale getirir.
Deprem bölgesi şartları göz önünde bulundurularak üretilir.
yapının kurulacağı bölgedeki rüzgâr hızı, kar yükü, yağmur oranı gibi bilgiler dikkate alınarak projelendirilmekte olup, bu bilgiler ışığında üretim yapılmaktadır.
Betonarme yapılarda uygulanan boya tadilatı yapılmalıdır.
binalarda dış duvar kalınlıkları 10-14cm, iç duvar kalınlıkları ise 6 ve 10cm olarak kullanılmaktadır..
Telif Hakkı © 2023 - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.